Zavěšená lávka pro pěší - Podškubka, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Cílem práce je návrh lávky, která převádí odděleně pěší a cyklistickou dopravu nad rychlostní silnicí a místním potokem. Ze dvou variant byla vybrána lávka tvořena monolitickou mostovkou zavěšenou na pylonu ve tvaru písmene V. Práce obsahuje statický výpočet konstrukce modelované v programu ANSYS. Návrh a posouzení bylo provedeno dle aktuálně platných evropských norem.

The aim of this master’s thesis is a design of the footbridge that transfers separately pedestrian and bicycle traffic over the expressway and the local creek. Chosen footbridge, which were one of two possible designs, consists of a monolithic bridge deck suspended on the V-shaped pylon. Thesis contains a static calculation of the structure modeled in ANSYS software. Design and assessment are according to the current European standards
Cable-stayed pedestrian bridge
Keywords: Zavěšená lávka; předpjatý beton; statický výpočet; mezní stavy; vlastní tvary a frekvence; ANSYS; Cable-stayed pedestrian bridge; prestressed concrete; structural analysis; limit states; shapes and frequencies; ANSYS