Rozhraní pro automatizované testování knihovny Geovisto - Dohnal, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a implementovat rozhraní pro automatizované testování knihovny Geovisto. Rozhraní by mělo umožnit efektivní a uživatelsky přívětivé testování knihovny při jejím vývoji. V rámci práce bude proveden průzkum knihoven k testování projektů v jazycích JavaScript a TypeScript. Práce zahrnuje vývoj testů aktuálních modulů knihovny Geovisto a provedení profilování knihovny, pomocí kterého budou navrženy možné změny v implementaci ke zlepšení výkonnosti knihovny.

The aim of this master thesis is to design and implement an interface for automated testing the Geovisto library. The interface should allow efficient and user-friendly testing the library during its development. The thesis includes a survey of libraries to test projects in programming languages JavaScript and TypeScript. The thesis includes the development of tests of current modules of the Geovisto library and the library profiling, which will be used to propose possible changes in the implementation to improve library performance.
Interface for Automatic Tests of Geovisto Library
Keywords: automatizované testování; geovizualizace; geografická data; testovací framework; JavaScript; TypeScript; Geovisto; automated testing; geovisualization; geographical data; testing framework; JavaScript; TypeScript; Geovisto