Vymáhání pohledávek - Havlíková, Ladislava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Bakalářská práce se zabývá především vznikem, zajištěním, zánikem a vymáháním pohledávek upraveno právními předpisy v zákoně č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád a v zákoně č. 120/2001 Sb., exekuční řádu. Předmětem mé bakalářské práce je srovnání postupů vymáhání pohledávek v exekučním řízení a v konkurzním řízení. Dále poskytnout přehled o průběhu jednání, lhůty, které se musí dodržet, jaký soud ve věci rozhoduje.

Bachelor's thesis deals with the emergence, ensuring the disappearance and recovery of receivables governed by legislation in the Act No. 99/1963 Coll., Code of Civil Procedure and Act No. 120/2001 Coll. Enforcement Regulations. The subject of my thesis is a comparison of recovery procedures in execution proceedings and bankruptcy proceedings. In addition, provide an overview of the proceedings, the deadline to be met, the court in the matter.
Recovery of Debts
Keywords: pohledávka konkurz exekuce věřitel dlužník závazek; debt bankrupt execution creditor debtor engagement