Zkušební zesilovač pro měření vysokoimpedančních reproduktorů - Obr, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Předkládaná práce se zabývá základním rozdělením zesilovačů podle vlastností a problematikou návrhu zesilovače s budičem LME 49810 s malým výstupním výkonem určený k měření vysokoimpedančních reproduktorů na 100V linku. Vlastní návrh obsahuje základní ochranné prvky pro bezpečnou funkci zesilovače i připojeného reproduktoru. Zesilovač obsahuje digitální měřidlo výstupního efektivního napětí.

The presented paper deals with the basic division of amplifiers by their properties and a design of an amplifier with LME 49810 exciter with low output performance intended for measuring high-impedance speakers on a 100V link. This specific design contains basic safety components for secure function of the amplifier and connected speaker. The amplifier includes a digital gauge to measure output RMS voltage.
Tester amplifier for high impedance speaker measurements
Keywords: Zesilovač s LME49810; zesilovač pro vysokoimpedanční reproduktory; měření vysokoimpedančních reproduktorů; Amplifier with LME49810; amplifier for high impedance speakers; measurements high impedance speakers