Implementace ESG reportingu v podniku z odvětví zemědělské techniky - Nevosadová, Mirka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku ESG a její implementaci do vybraného podniku z odvětví zemědělské techniky. Na základě teoretických poznatků a provedené analýzy současného stavu a přístupu podniku k ESG jsou navržené strategie, jak by společnost k problematice mohla přistoupit. Dále jsou popsány způsoby, jakými by mohlo dojít k implementaci ESG reportingu do podniku a u těchto způsobů jsou zhodnoceny náklady, které bude nutné na implementaci vynaložit. Náklady jednotlivých způsobů implementace jsou mezi sebou porovnány a na závěr je navržen nejvhodnější způsob a strategie implementace pro daný podnik.

The master thesis focuses on the issue of ESG and its implementation in a selected company from the agricultural technology sector. Based on the theoretical knowledge and the analysis of the current state and the company's approach to ESG, strategies are proposed for how the company could approach the issue. Also are described ways in which ESG reporting could be implemented in the company and the costs that would be required for implementation are evaluated for these ways. The costs of each implementation method are compared with each other and finally the most appropriate implementation method and strategy for the enterprise is proposed.
Implementation of ESG Reporting in a Company from the Agricultural Machinery Sector
Keywords: ESG hlášení; nefinanční výkazy; udržitelnost; životní prostředí; společenská odpovědnost; odpovědné řízení firmy; cíle udržitelného rozvoje; ESG reporting; non-financial reports; sustainability; environmental; social responsibility; responsible corporate governance; sustainable development goals