Aplikace matematických a statistických metod v řízení společnosti - Chládek, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce se zabývá posouzením finanční situace společnosti s použitím vybraných metod finanční analýzy a statistiky za období 2015-2019. Práce má 3 části. V teoretické částí jsou vysvětlena teoretická východiska finanční analýzy, časových řad a regresní analýzy. Analytická část obsahuje představení společnosti, analýzu finančních výkazů za zvolené období, statistickou analýzu pro stanovení trendu a předpověď budoucích výsledků a také zhodnocení dosažených výsledků. Závěrečná část je věnována návrhům opatření pro zlepšení finanční situace podniku.

This bachelor’s thesis is focused on evaluation of financial situation of a company with use of selected financial indicators and ratios and statistical methods for period 2015-2019. The thesis has three parts. Theoretical part explains theoretical background of financial analysis, time series and regression analysis. Analytical part contains company’s introduction, analyses of financial records for the given period, statistical analysis for assessment of trend and prediction of future results and evaluation of outputs. Last part is devoted to proposal of measurements that would improve financial situation of the company.
Application of Mathematical and Statistical Methods in Company Management
Keywords: Finanční analýza; statistické metody; predikce; časové řady; regresní analýza; Financial analysis; statistics; prediction; time series; regression analysis