Rozhraní mezi LCD maticovým a grafickým displejem - Hartmann, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Tato práce se zabývá návrhem rozhraní mezi alfanumerickým displejem s řadičem HD44780 a grafickým displejem. Toto zařízení nahrazuje displeje s rozlišením 2x20, 4x20 a 4x40 znaků. Znaky k zobrazení lze posílat paralelním rozhraním jako u alfanumerických displejů, nebo pomocí rozhraní SPI. Pro nastavení jazykové sady slouží komunikační linka RS-485. Jazykové sady jsou uloženy v externí paměti flash.

This work describes design interface between matrix with controller HD44780 and graphic LCD. This device replace 2x20, 4x20, 4x40 character display. Character which should be displayed are send through a parallel interface, such as matrix display, or send through SPI bus. Communication line RS-485 are used for set language character set. Language character sets are saved into external flash memory.
Interface Between Matrix and Graphic LCD
Keywords: Rozhraní mezi LCD maticovým displejem a grafickým displejem; ARM; LCD; Interface between LCD matrix display and graphic display; ARM; LCD