Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel - Škrla, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Bakalářská práce na téma Studie zvýšení napětí elektrické sítě motorových vozidel je dokument analyzující součastné provedení elektrické sítě motorových vozidel. S přihlédnutím na historický vývoj, součastnou podobu a možné rozšiřování elektrické sítě jsou v práci upřesněny podmínky a předpoklady pro možnost zvýšit jmenovité napětí. Velikost příkonu spotřebičů pro účely bakalářské práce byly změřeny na osobním automobilu nižší střední třídy. Výsledky z měření posloužily pro teoretický návrh zdrojové soustavy zamýšlené pro zvýšenou hladinu jmenovitého napětí měřeného vozidla.

Baccalaureate work themed Study voltage boost seat power control nets motor vehicles is document analysing actual fulfilment seat power control nets motor vehicles. S consideration on historical evolution, actual form and possible to dissemination seat power control nets are in work rectified conditions and groundwork for possibility heighten voltage rating. Size input appliances for purposes baccalaureate work were to be timed on motor - car lower middle class. Record from metering served for theoretic proposal source text system intended for increased surface explicit tension plumbed vehicles.
Increase the Rated Voltage of the Vehicle's Circuit - Study
Keywords: Jmenovité napětí; nabíjecí napětí; úbytek napětí; DC/DC měnič; elektrická síť; jednovodičový rozvod; vícenapěťová síť; Integrovaný elektrický setrvačník; elektroinstalace; alternátor; dynamo; Rated voltage; voltage drop; voltage drop; DC/DC converter; electric net; single - wire distribution; more - voltage net; Interated Starter Alternator Dampe; relectrical set; alternator; magneto