Mobilní zařízení navigované inteligentní sítí - Barna, Andrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Práca sa zaoberá problematikou navigovania v budovách za využitia bezdrôtových senzorových sietí. Pri riešení sa aplikujú znalosti z multiagentných inteligentných systémov. Pre beh agentov v senzorových uzloch sa využíva platforma WSageNt, ktorá beží na operačnom systéme TinyOS. Tiež sa popisuje jazyk ALLL, ktorý sa využíva pri tvorbe agentov na platforme WSageNt. Za využitia týchto technológií je navrhnuté riešenie tohto problému formou rozšírenia platformy WSageNt a troch agentov, ktorí napĺňajú požadovanú funkcionalitu. Následne je popísaná implementácia tohto návrhu a jej testovanie, konštatujúce výhody a nedostatky vytvoreného systému.

This work studies the problem of indoor navigation, using wireless sensor networks. The knowledge of multiagent systems is being used in the process of solving this problem. Platform WSageNt, running on the operating system TinyOS, is being used for the execution of the agents. Agents themselves on the WSageNt platform are created in the language ALLL, which is described in the process. With use of those technologies, a solution is proposed as an extension to the WSageNt plaform and three agents, which fulfill the desired functionality. Then the implementation of this solution is described, followed by its testing, stating advantages and disadvantages of the created system.
Mobile Devices Navigated by an Intelligent Network
Keywords: bezdrôtová sieť; TinyOS; agent; ALLL; RSSI; lokalizácia; navigácia; IRIS; WSageNt; wireless network; TinyOS; agent; ALLL; RSSI; localization; navigation; IRIS; WSageNt