Posouzení vybraných ukazatelů firmy pomocí statistických metod - Pukajová, Zuzana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Diplomová práca sa zaoberá zhodnotením niektorých finančných ukazovateľov vybranej spoločnosti. Pomocou vhodných štatistických metód predpovedá budúci vývoj týchto finančných ukazovateľov. Obsahuje celkové zhodnotenie situácie analyzovanej spoločnosti a opatrenia na zlepšenie jej súčasného stavu.

The diploma thesis focuses on assessment of given financial indicators of chosen company. It is predicted the future development of chosen financial indicators using appropriate statistical methods. It contains assessment of financial situation of analysed company and solutions of its present situation.
Assessing of Selected Indicators of a Company by Using Statistical Methods
Keywords: regresná analýza; časové rady; trend; prognóza; finančná analýza; regression analysis; time series; trend; prognosis; financial analysis