Zvýšení přesnosti a robustnosti bezdrátových lokalizačních technik - Tománek, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Předmětem práce je problematika zaměřování bezdrátových jednotek v lokalizačních systémech řešených senzorickými sítěmi. Práce popisuje princip trilaterace a Levenberg-Marquardtův algoritmus. Hlavní částí práce jsou simulace chování lokalizačních systémů a možnosti optimalizace lokalizace.

The main theme of this thesis are problems of locating of wireless units in localization systems represented by wireless sensor networks. The thesis describes principle of trilateration and Levenberg-Marquardt algorithm. The main theme of this thesis is simulation of behavior of localisation systems and possible optimization of localization.
Optimization of Wireless Localization Technigues
Keywords: Lokalizační systémy; simulace; Levenberg-Marquardtův algoritmus; MPFIT; trilaterace; Localisation system; simulation; Levenberg-Marquardt algorithm; MPFIT; trilateration