Analýza vymáhání pohledávek v kapitálové společnosti - Papadopoulos, Ioannis (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Bakalářská práce se zabývá problematikou vymáhání pohledávek ve společnosti PROFI PROFI, s. r. o. Teoretická část se zaměřuje na právní úpravu pohledávek, jejich vznik, zajištění, zánik a vymáhání. Cílem bakalářské práce je zhodnocení situace v oblasti vymáhání pohledávek u podnikatele v posledních pěti letech a nalezení optimálního řešení vedoucího k zefektivnění tohoto procesu.

This bachelor thesis deals with problem of debt collection in company PROFI PROFIL, s. r. o. Theoretical part focuses on law connected with debt collection, creation of debt, security, termination and methods of debt collection. Aim of this bachelor thesis is to evaluate current situation in debt collection in the last five years and to find solution which will lead to streamline of this process.
Analysis of Debt Collection in Capital Company
Keywords: Pohledávka; závazek; věřitel; vymáhání pohledávek; vznik pohledávek; zajištění pohledávek; Debt; engagement; debt collector; debt collection; creation of debt; security of debt