Návrh a přehled bezpilotních prostředků pro průzkum vesmírných těles - Dostálová, Adéla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Obsahem této bakalářské práce je přehled bezpilotních prostředků pro průzkum vesmír¬ných těles. První část práce se zabývá sondami, které byly vyslány k Měsíci. Shrnuje jejich parametry a výsledky jednotlivých misí. Druhá část je zaměřena na sondy vyslané k Marsu, jejich přínos a technické specifikace. Součástí práce je i porovnání koncepčních řešení vesmírných sond.

The content of this bachelor’s thesis is overview of unmanned vehicles for exploration of space objects. The first part of this thesis adress probes that have been sent to the Moon. Summarizes their parameters and results of individual missions. The second part focuses on probes sent to Mars, their contribution and technical specifications. Comparison of conceptual solutions of space probes is also included in this thesis.
Design and overview of unmanned vehicles for exploration of space objects
Keywords: Bezpilotní prostředky; Curiosity; Chang’e; konstrukční řešení; Luna; Lunochod; Mariner; Mars; Měsíc; Pathfinder; Perseverence; sonda; Surveyor; vesmírná tělesa; Unmanned vehicles; Curiosity; Chang’e; concepts; Luna; Lunokhod; Mariner; Mars; Moon; Pathfinder; Perseverence; probe; Surveyor; space objects