Simulace řízení dopravy pomocí semaforů - Michalík, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Práce se zaobírá simulací řízení dopravy pomocí inteligentních dopravních systémů. V rámci této práce byl vytvořen simulátor řízení napsaný v jazyce Java. Simulátor využívá pro rozhodování fuzzy logiku a pracuje na základě reálných dopravních dat. V práci jsou taktéž popsány způsoby řízení dopravy a vyhodnocení počítačové simulace.

The aim of work is traffic simulation using intelligent traffic systems. In the work was created traffic control simulator written in Java. Simulator uses fuzzy logic for deciding and operates under real traffic data. In this work are also described methods of traffic control as well as computer simulation evaluation.
Simulation of Traffic Control with Traffic Lights
Keywords: simulace; inteligentní řízení dopravy; fuzzy logika; simulation; intelligent traffic control; fuzzy logic