Analýza mikroskopického obrazu s buněčnými strukturami v LabVIEW - Roček, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Tato práce se zabývá metodami akvizice, zpracování a analýzy obrazu z optického mikroskopu a jejich možným využitím. Kromě teoretického rozboru problému je zde navržen algoritmus, který realizuje segmentaci obrazu, detekci a počítání objektů a rozměřování objektů a struktur. Podle algoritmu je v prostředí LabVIEW vytvořen funkční software.

This work deals with the methods of acquisition, image processing and analysis of optical microscope and their potential use. Besides theoretical analysis of the problem is also designed an algorithm that implements image segmentation, detection and counting of objects and dimensioning of objects and structures. According to the algorithm is developed in LabVIEW functional software.
Analysis of microscopic image with cell structures in LabVIEW.
Keywords: Analýza mikroskopického obrazu; LabVIEW; Struktury v mikroskopickém obraze; Operace s obrazem; Analysis od microscopic images; LabVIEW; Structures in microscopic image; Image operations