Zobrazení 3D scény ve webovém prohlížeči - Mahr, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací interaktivního prohlížeče 3D modelů ve webovém prohlížeči. Cílem práce je věrné představení průmyslových a komerčních výrobků potenciálním zákazníkům daného produktu. Výsledná aplikace umožňuje rozklad objektu na jednotlivé díly a speciální poloprůhledné zobrazení se zvýrazněním hran. Pro implementaci je využita webová technologie WebGL a knihovna Three.js.

This thesis deals with design and implementation of an interactive 3D model viewer in a web browser. Aim of the thesis is to faithfully present industrial and commercial products to potential customers of the product. The final application allows to decompose the object into individual parts and a special semi-transparent edge-highlighted display. The WebGL web technology and the Three.js library are used for implementation.
Displaying 3D Graphics in Web Browser
Keywords: WebGL; 3D; GUI; JavaScript; HTML5; shader; prohlížeč 3D modelů; WebGL; 3D; GUI; JavaScript; HTML5; shader; 3D model viewer