Návrh a posouzení ŽB stropní konstrukce - Burda, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na statické řešení monolitické spojité železobetonové stropní konstrukce a průvlaku v jednoduchém rodinném domu. Celá konstrukce stropu je navržena ze železobetonu. Pro stanovení účinků od zatížení je použit výpočetní program Dlubal RFEM, pracující s metodou konečných prvků. Posouzení prvků je provedeno podle 1. a 2. mezního stavu. Práce obsahuje vypracování statického výpočtu, dimenzování výztuže, výkresu tvaru a výkresů výztuže řešených prvků.

The bachelor thesis is focused on the static solution of monolithic reinforced concrete continuous ceiling and a beam in a single family house. The entire structure of ceiling is designed of reinforced concrete. Software Dlubal RFEM is used to determine the effects of load. It works with the finite element method. Assessment of elements is according to the first limit state and also the second limit state. The thesis includes statics calculation, dimensioning of reinforcement, drawing of shape and reinforcement drawings of solved elements.
The design of reinforced concrete ceiling
Keywords: železobetonová stropní konstrukce; spojitá železobetonová deska; monolitická deska; dimenzování; metoda konečných prvků; Dlubal RFEM; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; výztuž; beton; železobeton; zatížení; zatěžovací stavy; výkres tvaru; výkres výztuže; vnitřní síly; průvlak; reinforced concrete ceiling construction; continuous reinforced concrete slab; monolithic slab; design; finite element method; Dlubal RFEM; ultimate limit state; serviceability limit state; reinforcement; concrete; load; load cases; drawing-shaped; reinforcement drawing; internal forces; beam; girder