Návrh a zefektivnění parametrů FDM tisku - Sysel, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Podstatou práce je test možností specifického typu jednoduchého 3D tiskového zařízení, které se v poslední době dostává stále více do povědomí odborné i laické veřejnosti. Nejprve je práce zaměřena na představení technologie 3D tisku a současných profesionálních zařízení, v druhé části jsou experimentálně zhodnoceny možnosti určitého druhu jednoduché 3D tiskárny s následným posouzením použitelnosti zařízení v technické praxi.

The essence of the work is to test the possibilities specific type of simple 3D printing device, which has recently been getting more and more into the awareness of professionals and the general public. First, the work is focused on presentation 3D printing technology and current professional equipment, in the second part are experimentally evaluated possibilities of of a simple kind of 3D printers followed by assessment of the applicability of the device in engineering practice.
Design and efficiency of FDM printing parameters
Keywords: rychlé prototypování; RepRap; FDM; Prusa Mendel; akrylonitril-butadien-styren (ABS); polymléčná kyselina (PLA); rapid prototyping; RepRap; FDM printer; FDM; Prusa Mendel; acrynitril-butadien-styrol (ABS); polylactic acid (PLA)