Model pro řízení výšky vodní hladiny - Karola, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem bakalářské práce je seznámit se s problematikou řízení výšky vodní hla-diny a navrhnout simulaci tohoto reálného systému. Práce se zabývá matematickým rozborem systému. Teoretické předpoklady jsou potvrzeny simulací v programu Matlab Simulink. Je vytvořen fyzický model obsahující mikrokontrolér ATmega16. Práce popisuje jednotlivé funkční části mode-lu. Pro řízení je vytvořena aplikace v Automation Studio pro programovatelný auto-mat typu Power Panel 400 od firmy B&R. Obsahuje vizualizaci technologického procesu. Na závěr jsou porovnány teoretické a reálné data modelu. Je uveden stručný manuál k modelu a zadání laboratorní úlohy.

The Bachelor’s Thesis deals with problem of water level control. Author de-sign the simulation of a real technologic process. Thesis is analyzing mathematic model of system. Mathematic model is realised in Simulink. Next point is built a model, which simulates this real technologic proc-ess. There is implemented microchip ATMega16. Thesis includes descriptions of model parts. Model is controlled with Power Panel 400 series by B&R Company. Project also contains a Visualisation of technologic process. The last points of Thesis are comparison of theoretic data with real data, com-pilation of a brief manual of model and instruction for laboratory work.
Model of the Water Level Control
Keywords: Regulace výšky vodní hladiny; Power Panel; B&R; Automation Studio; ATmega16; Simulink; Water Level Control; Power Panel; B&R; Automation Studio; ATmega16; Simulink