Distribuce místně závislých informací v mobilních aplikacích - Bátrla, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato diplomová práce se zabývá získáváním multimediálních dat ze serveru v závislosti na poloze mobilního telefonu a vyfotografovaného dvojrozměrného grafického kódu. V práci jsou popsány platformy mobilních zařízení, technologie pro zjištění polohy a pro rozpoznávání grafických kódů. Dále je zde popsán návrh klient-server architektury, která umožňuje mobilním zařízením získat multimediální informace závislé na poloze. Na konci práce jsou shrnutky mé poznatky při reálném testování vytvořeného systému a nastíněny možnosti dalšího zlepšení systému pro distribuci místně závislých informací.

Master thesis is focused on retrieval of multimedia information based on location of mobile device. Paper describes mobile platforms technology and technology behind location sensing and two-dimensional barcode recognition. There is also included design of client-server architecture for information retrieval of location based multimedia data. Master thesis includes report of system testing and some ideas about new features for implemented location based information distribution system.
Distribution of Location-Based Information in Mobile Applications
Keywords: GSM; SOAP; RSS; LBS; GPS; 2D kódy; Java; GSM; SOAP; RSS; LBS; GPS; 2D barcodes; Java