Optimalizace zdanění právnické osoby - Miklasová, Žaneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce pojednává o problematice daně z příjmů právnických osob a možnostech optimalizace daňové povinnosti. Teoretická část vymezuje základní termíny, které se týkají zdanění příjmů právnické osoby. Znalost daňových pojmů je klíčová pro posouzení daňové situace konkrétní právnické osoby, která je podrobně rozebrána v analytické části. Návrhová část zahrnuje optimalizační nástroje a metody, které vedou ke snížení daňové povinnosti právnické osoby.

The bachelor´s thesis deals with the issue of corporate income tax and the possibilities of optimizing tax liability. The theoretical part defines the basic terms which relate to corporate income taxation. Knowledge of tax terms is crucial for assessing the tax situation of a specific legal entity which is examined in detail in the analytical part. The proposal part includes optimization tools and methods that lead to a reduction in the tax liability of the legal entity.
Taxation of legal persons
Keywords: Daň; daňová povinnost; právnická osoba; daň z příjmů právnických osob; daňová optimalizace; daňová úspora; Tax; tax liability; legal entity; corporate income tax; tax optimization; tax saving