Tkané antény - Fikar, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Cílem diplomové práce je navrhnout tkané antény, které budou pracovat v ISM pásmu 5,8 GHz. Pozornost bude zaměřena na praktické použití těchto antén při běžném používání. U antén budou pozorovány změny pracovního pásma vlivem praní či impregnací antény. Posledním bodem bude studie vlivu blízkosti živé tkáně na vlastnosti antén.

The thesis is aimed to design textile antennas that can operate in the ISM band 5.8 GHz. Attention is turned to practical exploitation of these antennas under regular conditions. Variations of the bandwidth of the antenna due to washing and waterproofing will be observed. Finally, the impact of the proximity of living tissue on the parameters of antennas will be studied.
Woven antennas
Keywords: Tkané antény; ISM pásmo 5; 8 GHz; flíčková anténa; ANSYS HFSS; vodivá vlákna; vliv živé tkáně; Textile antenna; ISM bandwidth 5.8 GHz; patch antenna; ANSYS HFSS; conductive fibers; impact of the living tissue