Výroba tělesa zástrčky - Braško, Zdenko (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Bakalárska práca rieši návrh zhotovenia telesa zástrčky. Zástrčka slúži na zachytenie dvier v uzavretej polohe. Súčiastka je vyrábaná z konštrukčnej ocele 11 321 o hrúbke 1 mm. Veľkosť výrobnej série je 35 000 ks/rok. Ako najoptimálnejšia technológia výroby bola zvolená metóda postupového strihania s plytkým ťahaním v združenom nástroji. Boli vykonané technologické a konštrukčné výpočty, z ktorých bol navrhnutý nástroj. Pre tento nástroj bola vytvorená výkresová dokumentácia. Z celkovej potrebnej sily a práce pre výrobu súčiastky bol zvolený lis LEN 40 C. Náklady na výrobu jedného kusu boli stanovené na 10,57 Kč/ks. Výroba sa stáva ziskovou pre sériu väčšiu ako 26 083 ks/rok.

Bachelor thesis is concerned with the design of production a body latch. Latch is used for engaging the door in a closed position. Component is made of structural steel 11 321 with a thickness 1 mm. The batch size is 35,000 pcs/ year. As the optimal production technology was chosen method of rolling cutting with shallow drawing in the combinated tool. Technological and constructional calculations were maked and tool was designed by it. For this tool has been created drawings. Of the total work force requirements and for the production of components was set press machine LEN 40 C. The cost of production of one piece were determined to 10,57 CZK / pc. Production becomes profitable for a series of more than 25 083 pcs / year.
Manufacturing of body latch
Keywords: teleso zástrčky; oceľ 11 321; strihanie; plytké ťahanie; združený nástroj; body latch; steel 11 321; cutting; shallow drawing; combinated tool