Skladovací objekt s administrativou a prodejnou Kozomín - Chlápková, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem této diplomové práce je návrh skladovacího objektu s administrativou, jejíž součástí je i prodejní prostor, v katastrálním území Kozomín v okrese Mělník. Budova je rozdělena na administrativu s prodejnou, průjezdnou zastřešenou část a skladovou halu. Administrativa je navržena jako dvoupodlažní, kde je showroom prodejny spolu s posezením a občerstvením pro zákazníky, kanceláře a zázemí pro zaměstnance a sociální zařízení. Objekt je navržen jako montovaný prefabrikovaný skelet založený na pilotách, opláštění je tvořeno sendvičovými panely s minerální izolací. Jednoplášťová plochá střecha je nesena prefabrikovanými vazníky s trapézovými plechy. Stropy jsou řešeny předepjatými stropními panely Spiroll.

The subject of this diploma thesis is the design of a storage facility with administration, which includes sales space in the cadastral area of Kozomín. The building is divided into an administration area with a shop, a drive-thru roofed part and a storage hall. The administration is designed as a two-story, where there is a store showroom together with seating and refreshments for customers, offices and facilities for employees and social facilities. The building is designed as an assembled prefabricated skeleton based on piles, the cladding consists of sandwich panels with mineral insulation. The single-skin flat roof is supported by prefabricated trusses with trapezoidal sheets. The ceilings are made with pre-stressed Spiroll ceiling panels.
Storage building with administration and Kozomín store
Keywords: Skladová hala; administrativní budova; prodejna; showroom; prefabrikovaný skelet; založeno na pilotách; sendvičové panely; plochá střecha; předepjaté stropní panely; montovaná konstrukce; skladovací plochy; Warehouse; administration building; shop; showroom; prefabricated frame; based on piles; sandwich panels; flat roof; pre-stressed ceiling panels; prefabricated structure; storage areas