Design vyhlídkové vzducholodi - Ondra, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Diplomová práce se zabývá designem exteriéru vyhlídkové vzducholodě s ukázáním konceptu jejího interiéru. V práci se řeší problém spojení složek techniky, ergonomie a vzhledu do návrhu nového produktu. Analýza celkové problematiky vede k novému designu vyhlídkové vzducholodě, která by se měla stát vhodným strojem pro přepravu osob, cestování a podnikání netradičních vyhlídkových letů.

Diploma thesis concerns with design of a lookout airship. The work tries to find a solution to a problem, how to connect technology, ergonomics and aesthetics into design of new product. Analysis of complete dilemma leads to a new design of an airship, which should become a valuable aircraft for transporting passangers, travelling and flying untraditional sightseeing flights
Design of lookout airship
Keywords: Vzducholoď; vyhlídkové lety; létání; lehčí než vzduch; design; cestování; Airship; sightseeing; flying; lighter than air; design; travelling; lookout