První krok k bydlení - Čapek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Ke své magisterské práci jsem přistupoval s myšlenkou funkční jednoduchosti při samotné výstavbě a bez omezení komfortu uživatelů objektu. Bytový dům je umístěn v nové zástavbě v Pávově u Jihlavy, je řešen jako pětipodlažní objekt, který poskytuje bydlení lidem stěhujících se za prací. Proto jsem dům řešil jako nízkonákladový s většinou bytů 1+KK. Celý objekt má půdorysný tvar "L", kde 1.NP slouží jako technické zázemí objektu, vstupní prostory, sklepní kóje a krytá parkovací stání. Následující čtyři podlaží slouží jako obytná. Ze stavebního pohledu jsem zvolil vhodnou kombinaci materiálů a systémů pro celkové příjemné užívání stavby.

To my master's thesis I approached with the idea of functional simplicity in construction and without limitation of comfort of the object´s users. Residential house is located in a new development in Pávov near Jihlava, which is designed as a five-storey building that provides housing for people moving for work. This is why I designed it as a low cost construction, which mainly consists of one room apartments with a kitchen corner. The whole building is shaped as "L", where the ground floor serves as technical facility of the object, entrance, cellar and a covered parking space.The following four floors serve as residential. From the construction point of view I chose a suitable combination of materials and systems for overall pleasant use of the building.
First Step in Living
Keywords: Bytový dům; nízkonákladové řešení; pět podlaží; železobetonový skelet; plochá střecha.; Residential house; low cost solution; five storeys; reinforced concrete skelet; flat roof.