Návrh a implementace systému pro kontrolu kompletnosti boxů - Filipský, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá návrhem a implementací systému pro kontrolu kompletnosti výrobků v přepravních boxech. Obsah práce lze rozdělit do několika částí. První část práce obsahuje seznámení s procesem výroby a zařízením, pro které má být navržen systém kontroly výrobků. Druhá část práce se věnuje návrhu systému a popisu použitých hardwarových prvků pro kontrolní systém. Třetí část práce se zabývá vytvořením schématu zapojení elektrického rozvaděče. Čtvrtá část je zaměřena na návrh mechanických konstrukcí, jako je konstrukce skříně pro upevnění kamerového systému, osvětlení a návrh mechanických částí stoperů. V páté části práce je vytvořen simulátor kontrolního systému, sloužící pro ukázku funkčnosti a ovládání systému. Šestá část práce se zabývá zprovozněním komunikace mezi jednotlivými subsystémy kontrolního systému, jako jsou kamerové snímače, ovládací panel a řídicí systém. Sedmá část se věnuje tvorbou softwaru pro řídicí systém, HMI panel a také konfigurací dvojice kamerových snímačů. V závěrečné části jsou ukázky implementace navrženého systému v reálném procesu výroby.

This thesis describes the design and implementation of a system for checking the boxes completeness. Thesis is divided into several parts. The first part includes an introduction into the manufacturing process and also devices, for which the system is designed. The second part consists of system design and a description of hardware components used for the system. The third part deals with the creation of a scheme used for connection an electrical switchboard. The fourth part is focused on a design of mechanical constructions, such as construction plan used for vision sensors connection, lighting system and design mechanical parts of stopper. A simulator of the system for checking the boxes completeness is described in the fifth part. It is used for a demonstration of functionality and controllability of the system. The sixth part deals with enabling of a communication between particular sub-systems, such as vision sensors, control panel and control system. The seventh part is focused on creation of the software required for the control system, HMI panel and deals with the configuration of pair vision sensors. In the final part there are some illustrations of designed system in real process of manufacturing.
Design and Implementation of a System for Checking the Boxes Completeness
Keywords: Kontrolní systém; kamerový systém; kamerový snímač; přepravní box; řídicí systém; simulátor; snímač; úloha; detektor; System for checking; camera system; vision sensor; transportation box; control system; simulator; sensor; task; detector