Systém pro sledování pohybu očí - Vojtíšek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce se zabývá systémy pro sledování očí a možností využití sledování očí k ovládání různých periferií. V teoretické části je rozebrána fyziologie lidského oka, typy systémů a metody sledování očí. Na základě prostudování metod zpracování a analýzy obrazu v programovém prostředí LabVIEW a jeho systému IMAQ Vision byl realizován optický systému pro sledování pohybu očí. Vytvořený program slouží k online i offline registraci místa pohledu a záznamu trajektorie.

This work deals with eye tracking systems and possibility of using them for control of many software or hardware devices. Project explains eye anatomy and electrophysiology, types of eye trackers and methods of eye tracking. We studied methods of image processing and image analyzing in LabVIEW development system and IMAQ Vision subsystem. On the base of these studies, we created whole eye tracking system .This system can be used for both the eye tracking from video recording and real time eye tracking. This system can monitor position or trajectory of look.
System for Eye Movement Monitoring
Keywords: Pohyb očí; sledování očí; lidské oko; systémy sledování očí; metody sledování očí; LabVIEW; IMAQ Vision; trajektorie pohledu; Eye movement; eye tracking; human eye; eye tracking devices; eye trackers; methods of eye tracking; LabVIEW; IMAQ Vision; trajectory of look