Ocelová lávka pro pěší - Honeš, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením nové nosné ocelové konstrukce lávky pro pěší, která přemosťuje řeku Bečvu v Přerově. Byly vypracovány tři varianty řešení nosné ocelové konstrukce. Výsledná varianta byla podrobně zpracována. Jedná se o lávku s celkovým rozpětím 104 m. Nosnou konstrukci tvoří dva vzájemně se odklápějící oblouky, mezi kterými je pomocí závěsů zavěšená prvková mostovka.

The main subject of master´s thesis is design of the construction of pedestrian steel bridge via the river Bečva in Přerov. It was made a three different types of the steel construction. The resulting draft is worked up in details. Span of the pedestrian bridge is 104 metres. The carrying construction is made from a two mutually-opening arches. Between the arches are hanged a semi through type decks.
Steel Footbridge
Keywords: Lávka pro pěší; ocelová konstrukce; oblouk; mezilehlá mostovka; hrncová ložiska; Pedestrian bridge; steel construction; arch; semi through type decks; pot bearing