Návrh autokompenzace ofsetu operačního zesilovače - Dula, Přemysl (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá problematikou dvoustupňového operačního zesilovače s automatickou kompenzací ofsetu. Operační zesilovač je navržen v návrhovém prostředí Cadence pro případnou realizaci v technologii CMOS07. Důraz práce je kladen na minimální hodnotu ofsetu operačního zesilovače a jeho parametry, které jsou uvedeny v zadání práce.

This work deals with the two-stage operational amplifier with automatic offset compensation. An operational amplifier is designed in Cadence design environment for possible implementation in technology CMOS07. Emphasis work is placed on minimum offset of the operational amplifier and the parameters, that are listed in the assignment of work.
Design of the operational amplifier offset auto-compensation
Keywords: Operační zesilovač; autokompenzace; ofset; CMOS technologie; Operational amplifier; auto compensation; offset; CMOS technology