Tvorba e-learningové aplikace pro kurz Angličtina pro IT - Hotový, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit program, který bude sloužit jako výukový doplněk pro kurz Angličtina pro Informační Technologie. Práce nejdříve zkoumá existující aplikace, které jsou vytvářenému programu podobné včetně prvků, které mohou být v programu využity. Následně se zaměřuje na návrh a implementaci aplikace spolu s představením použitých technologií. Práce dále zkoumá teorii výuky nové slovní zásoby, po které následuje rozbor jednotlivých cvičení, které jsou v programu použity pro zkoušení nabyté slovní zásoby. Závěrem je zpracován návod pro studenty i učitele, jehož cílem je pomoci s používáním programu. Výstupem práce je funkční aplikace pro studenty výše zmíněného kurzu k interaktivnímu studiu slovíček a přípravě na hodiny.

The aim of this bachelor’s thesis was to develop an e-learning application that would be used as a supplementary tool for the course English for IT. First, the thesis examines existing applications used for English vocabulary learning along with the consideration of what elements could be derived from them. Next, it focuses on the design and implementation of the application as well as the presentation of technologies used. The thesis also provides the theoretical framework of vocabulary teaching and learning which is followed by an analysis of various vocabulary testing exercises employed in the program. Finally, a guide for students and teachers is developed to assist them with using the application. The result of the thesis is the functional application for the students of the course which will enable them interactive vocabulary learning and preparation for lessons.
Design of E-Learning Application for the Course English for IT
Keywords: e-learning application; Java; JavaFX; GUI; SQL; user; database; toolbar; vocabulary acquisition; e-learningová aplikace; Java; JavaFX; GUI; SQL; uživatel; databáze; panel nástrojů; osvojování slovní zásoby