Bytový dům v Olomouci - stavebně technologický projekt - Mór, Kryštof (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem práce je stavebně – technologický projekt bytového domu v Olomouci. Součástí práce je technická zpráva ke stavebně technologickému projektu, na ni navazuje studie hlavních technologických etap stavebního objektu. Dále řešení pro širší vztahy dopravních tras. Navrhl jsem zařízení staveniště pro všechny etapy výstavby včetně hlavních stavebních strojů a mechanismů, časový a finanční plán objektový pro bytový dům, na který navazuje podrobný časový plán realizace hlavního stavebního objektu. Potom položkový rozpočet s výkazy výměr, který mi sloužil zároveň jako podklad k mnoha kapitolám. Dále byl vypracován plán zajištění materiálových zdrojů. Byl zhotoven technologický předpis s kontrolním a zkušebním plánem pro monolitické stropní konstrukce. Nakonec jsem posoudil pomocí časových harmonogramů efektivnost výstavby bytového domu.

The subject of the work is the construction and technological project of an apartment building in Olomouc. Part of the thesis is a technical report on the construction technology project, which is followed by a study of the main technological stages of the construction object. Furthermore, solutions for wider relations of transport routes. I designed the equipment of the construction site for all stages of construction, including the main construction machines and mechanisms, time and financial plan for an apartment building, which is followed by a detailed timetable for the realization of the main construction object. Then an itemized budget with measurement statements, which also served as a basis for many chapters. Next, a plan was drawn up for securing material resources. A technological regulation with an inspection and test plan for monolithic ceiling structures was prepared. Finally, I assessed the efficiency of the construction of the apartment building using time schedules.
Apartment building in Olomouc - construction technology project
Keywords: Bytový dům; monolitické konstrukce; technologický předpis; technická zpráva; časový plán; harmonogram; finanční plán; zařízení staveniště; jeřáb; nákladní automobil; výkaz výměr; rozpočet; objekt; stroj; kontrolní a zkušební plán; zpevněná plocha; stěna; stropní konstrukce.; Apartment building; monolithic construction; technological regulation; technical report; time plan; schedule; financial plan; construction site equipment; crane; truck; measurement statement; budget; object; machine; inspection and test plan; paved area; wall; ceiling structure.