Řídicí systém spalovacího systému EKOGEM - Holešovský, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá problémem automatického řízení kotle na tuhá paliva. Hlavním cílem práce je vytvořit řídicí systém pro spalovací systém EKOGEM. V práci je představen spalovací systém a k němu navržené řízení. Práce popisuje realizaci řídicího systému a prezentuje výsledky, na kterých ukazuje jeho přínos pro spalovací systém. Řídicí systém je realizován v prostředí NI LabVIEW.

This master´s thesis deals with automatic control of solid fuel boiler. Main goal of this thesis is to design control system for combustion system EKOGEM. In this thesis is introduced combustion system and its designed control. Thesis describes realization of control system and presents results, in which shows its benefits for combustion system. Control system is realized in NI LabVIEW environment.
The control system of the combustion system EKOGEM
Keywords: Spalovací systém; EKOGEM; teplovodní kotel; nastavení regulátoru; NI LabVIEW; Combustion system; EKOGEM; warm water boiler; controller setting; NI LabVIEW