Na modelech založený návrh a realizace subsystému Smart Home - Staněk, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Tato bakalářská práce pojednává o možnostech a metodách vytvoření smart home, za použití běžně dostupných prvků pro každého uživatele. Bakalářská práce je zaměřena především na problematiku regulace vytápění domácnosti, ventilaci, řízení osvětlení, či kamerový dohled. Pro ovládání jednotlivých prvků se využívá systému Home Assistant běžícího na Rasberry Pi.

This bachelor thesis discusses about the possibilities and methods of creating smart home, using commonly available elements fore each user. The bachelor´s thesis is focused primarily on the issues of home heating control, ventilation, lighting control, camera surveillance. For control individual elements is used Home assistant running on the Rasberry Pi.
Model-Based Design and Deployment of a Smart Home Subsystem
Keywords: Internet věcí; Home Assistant; Inteligentní dům; Regulace vytápění; Rasberry Pi; NodeRed; ZigBee; IEC 61499; SysML; Internet of Things; IoT; Home Assistant; Smart Home; Regulation of heating; Rasberry Pi; Node-Red; ZigBee; IEC 61499; SysML