Analýza ekonomických dat s využitím statistických metod - Ungváriová, Sabina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení situace společnosti Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s. pomocí vybraných finančních ukazatelů a statistických metod v letech 2015-2019 a jejich následnou analýzu. Práce je složena ze tří částí. V první část se zaměřuje na teoretická východiska a popisuje jednotlivé vybrané finanční ukazatele, regresní analýzu a časové řady. Ve druhé části nás seznamuje se současným stavem společnosti a poskytuje pohled na její finanční situaci. Poslední částí jsou návrhy na budoucí zlepšení.

This bachelor thesis is focused on calculation and evaluation of selected economic indicators of the company Tradiční pivovar v Rakovníku a.s. in the years 2015-2019 and their subsequent analysis. The thesis consists of three parts. The the first part is focused on the theoretical basis and describes selected financial indicators, regression analysis and time series. The second part describes the current state of the company and provides an overwiev of the financial situation of the company. The last part is suggestions for future improvement.
Analysis of economic data using statistical methods
Keywords: FINANČNÍ ANALÝZA; STATISTICKÉ METODY; HORIZONTÁLNÍ ANALÝZA; EKONOMICKÉ UKAZATELE; FINANČNÍ UKAZATELE.; FINANCIAL ANALYSIS; STASTISTICAL METHODS; HORIZONTAL ANALYSIS; ECONOMIC INDICATORS; FINANCIAL RATIOS.