Trámový most přes řeku Moravu - Pidima, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Bakalářská práce se zabývá návrhem silničního mostu o jednom poli na komunikaci II/446 přes řeku Moravu v obci Hanušovice. Byly zpracovány tři studie, z kterých byla vybrána varianta dodatečně předpjatého dvoutrámu. Statický model a účinky zatížení jsou řešeny v programu Scia Engineer 2014.0. Posudky jsou počítány ručně podle Eurokódů. Účinky zatížení od teploty, větru a vodorovné účinky od dopravy byly zanedbány.

Bachelor's thesis deals with a design of one-span road bridge on road II/446 over river Morava in the village of Hanušovice. Three possible designs were developed and from these the version with two post-tensioned girders was chosen. Structural model and load effects are solved in the the Scia Engineer 2014.0. Assesments are calculated in hand according to Eurocodes. Load effects from temperature, wind and horizontal effects from traffic are not taken into account.
Girder bridge over the Morava river
Keywords: předpjatý beton; trámový most; statický výpočet; výkresová dokumentace; vizualizace; pre-stressed concrete; girder bridge; statical analysis; drawing documentation; visualisation