Porovnání modelů pro dolování dat z databází - Pospíšil, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá základním porovnáváním vlastností dataminingových modelu vzhledem k různým povahám dat. Důraz byl kladen především na nalezení klíčových vlastností, které ovlivňují přesnost klasifikace dat. Práce je členěna do několika částí tak, aby i neodborný čtenář nebo dokonce úplný laik porozuměl tématu a mohl ze závěrů této práce profitovat. V první fázi je čtenář seznámen s problematikou dataminingu, potřebných modelů a algoritmů, druhá část se zabývá porovnáváním modelů a zhodnocením výsledků.

This thesis focuses on comparing of the datamining models features depending on the different databazis topology. The objekt was to find key features that at most involve the accuracy of classification. Thesis is composed from chapters in a way that even a non-professional or even a complete laik could understand the object and could find theese thesis results useful. In the beginning the reader is beeing made familiar with all the background information about datamining and its models and algorithms, the second part denotes about the model comparison and discusses its results.
Comparation of Models for Datamining
Keywords: Dolování z dat; klasifikace; porovnávání modelů; SAS Enterprise miner; získávání znalostí z dat; datamining; Datamining; classification; datamining models; SAS Enterprise miner