Stanovení stability dávkování paliva do kotle - Skalický, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením stability dávkování paliva do kotle. V úvodu práce je popsán princip šnekového dopravníku. Následuje popis jednotlivých částí šneku. Druhá část rešerše se zabývá vlastnostmi přepravovaných materiálů. Druhá polovina bakalářské práce je praktická. V této části se vyskytují experimentálně naměřené hodnoty průtoků pilin a štěpky. Na konci jsou naměřené hodnoty porovnány a vyhodnoceny.

This bachelor thesis deals with the determination of stability of fuel feeding into boiler. The principle of the screw conveyor is described at the beginning of the thesis. It is followed by a description of the individual parts of the worm. The second part of the research deals with the properties of the materials transported. The second half of the bachelor thesis is practical. In this section there are experimentally measured values of flow of sawdust and wood chips. At the end, the measured values are compared and evaluated.
Determination of stability of fuel feeding into boiler
Keywords: Šnekový dopravník; měření; piliny; štěpka; šnek; stabilita dávkování; průtok; zrno; materiál; Screw conveyor; measurement; sawdust; wood chips; determination of stability; flow; grain; material