Úpravy vlhkého vzduchu v klimatizačních zařízeních - Trepka, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Bakalářská práce se v úvodní části zabývá obecnou teorií vlhkého vzduchu, rozborem možných izobarických úprav vlhkého vzduchu a jejich znázorněním v h-x diagramu. Dále je v práci obsaženo rozdělení klimatizačních zařízení, včetně jejich stručného popisu. Práce dál zahrnuje přehled klimatizačních systémů, popis jejich výhod a nevýhod a možností využiti, se zaměřením hlavně na systém vzduchový. V závěrečné části je pak naznačen výpočet dimenzování klimatizačního zařízení jednokanálového vzduchového systému.

Bachelor thesis in the introductory part deals with the general theory of moist air, analysis of possible isobaric modifications of humid air and their representation in the h-x diagram. Bachelor thesis further contains the distribution of air-conditioning equipment, including a brief description. Thesis also includes an overview of air-conditioning systems, a description of their advantages, disadvantages and usage possibilities, focusing especially on the air system. In the final part is the dimensioning calculation of air-conditioning equipment in single-channel air system.
Moist Air Processes in Air-Conditioning Equipment
Keywords: Vlhký vzduch; klimatizační zařízení; klimatizační systémy; h-x diagram.; Moist air; air-conditioning equipment; air-conditioning systems; h-x diagram.