Rodinný dům - Šulák, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Hlavním tématem této bakalářské práce je zpracování prováděcí projektové dokumentace pro novostavbu rodinného domu v obci Troskotovice. Cílem je navrhnout dispoziční řešení budovy s téměř nulovou spotřebou energie, zvolit vhodnou konstrukční soustavu a nosný systém, a vyřešit osazení objektu do terénu. Rodinný dům je dvoupodlažní objekt s energeticky účinným stěnovým systémem, využívající keramické cihelné bloky. Tvar objektu je do písmene U, což vytváří v jižní části atrium, které je hlavním architektonickým prvkem. Stropní konstrukce je z železobetonu. Zastřešení je řešeno pomocí ploché dvouplášťové střechy. Součástí práce je také stavebně fyzikální posouzení.

The main topic of this bachelor thesis is the elaboration of the detailed design documentation for a new family house in the village of Troskotovice. The aim is to design the layout of the building with almost zero energy consumption, to choose a suitable structural system and supporting system, and to solve the building's embedment in the ground. The family house is a two-storey building with an energy-efficient wall system using ceramic brick blocks. The shape of the building is U-shaped, creating an atrium in the southern part, which is the main architectural element. The ceiling structure is made of reinforced concrete. The roofing is designed with a flat double-skin roof. The work also includes a structural and physical assessment.
Detached House
Keywords: Rodinný dům; atrium; obrácená dispozice; jednovrstvé zdivo; provozní jednoplášťová střecha; monolitický strop; keramické bloky; dvouplášťová odvětrávaná střecha; základové pasy; Detached house; atrium; inverted layout; single-layer masonry; operational singleskin roof; monolithic ceiling; ceramic blocks; double-skin ventilated roof; foundation strips