Automatizované testování GUI pomocí kontejnerů - Sojčák, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cieľom bakalárskej práce je vytvorenie systému na automatizované testovanie GUI desktopových aplikácií, ktorý sa dá jednoducho nasadiť ako testovacie prostredie. Tento systém pozostáva z nástroja, v ktorom je užívateľ schopný vytvárať testovacie skripty, a interpretu, ktorý spúšťa dané testovacie skripty a vyhodnocuje ich. Testovacie skripty užívateľ vytvára pomocou jazyka, ktorý je tiež popísaný v tejto práci. Jednoduché nasadenie systému zabezpečuje použitie kontajnerovej virtualizácie.

The aim of this Bachelor thesis is to create a system for automated testing of GUI desktop applications that may be easily used as a test environment. The system consists of, first, an application in which the user is able to create the test scripts, and second, the interpreter that runs and evaluates the relevant test scripts. The user creates the test scripts using a~language that is also described in this thesis. Simple deployment of the system ensures the use of container-based virtualization.
Automated GUI Testing Using Container Technology
Keywords: automatizované testovanie GUI; kontajnerová virtualizácia; Xpresser; Docker; automated GUI testing; container-based virtualization; Xpresser; Docker