Stárnutí nemrznoucí teplonosné kapaliny v solárních systémech - Pidima, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením změn vlastností používaného nemrznoucího teplonosného média na bázi polyolů v reálném solárním termickém systému Důraz je kladen na použití látek s nízkou zátěží pro životní prostředí.

This thesis deals with the evaluation of changes in properties of an antifreeze heat transfer fluid based on polyols used in real solar thermal system. Emphasis is placed on the use of substances with low impact on the environment.
Monitoring ageing non - freezing heat transfer liquids
Keywords: Polyoly; nemrznoucí teplonosné kapaliny; glycerol; solární ohřevné systémy; antikorozní systémy; propan-1; 3-diol; Polyols; non-freezing heat transfer liquids; glycerol; solar heating systems; anti-corrosion systems; 1; 3-propanediol