Návrh doporučení pro rozšíření investičního portfolia. - Hruška, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Tato práce se zabývá formováním doporučení pro rozšíření investičního portfolia podílového fondu. Cílem je vybrat perspektivně se vyvíjející firmy z odvětví, na které je zaměřena investice fondu a za pomoci ekonomických ukazatelů zhodnotit začlenění jejich burzovních cenných papírů do portfolia podílového fondu. Data jsou analyzována pomocí zákonných pramenů, adekvátních studijních materiálů z průběhu autorova studia a související literatury. Pro objektivitu vyhodnocení jsou jednotlivé firmy porovnávány vždy stejným způsobem. Výsledky práce umožňují zformování investičního doporučení.

This thesis deals with the forming of the investment suggestion for the enlargement of the unit trust portfolio. The main goal is to choose several perspective companies from the focused industry sector and to evaluate the inclusion of their securities in the unit trust portfolio with using economic indicators. Data is analyzed by using legal sources, academic textbooks from the author’s study and the related literature. To ensure the proper evaluation the thesis measures all companies always by the same method. Outcome of this thesis enables the forming of an investment recommendation.
Draft Recommendation for a Investment Portfolio Reneval
Keywords: investice; podílový fond; kolektivní investování; portfolio; akcie; investment; unit trust; collective investment; portfolio; shares