Bezkontaktní zařízení pro multispektrální snímání rukou - Hlavačka, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývala návrhem a implementací bezkontaktního zařízení pro multispektrální snímání rukou. První část se zaměřovala na potřebné znalosti biometrie, vlastností lidské kůže a elektromagnetického záření. Při návrhu práce byl kladen důraz na pohodlí uživatele i kvalitu zpracování. Bylo vytvořeno modifikovatelné řešení snímající jak viditelné světlo, tak blízké infračervené záření. V rámci práce byla vytvořena databáze rukou 21 různých osob o velikosti 400 snímků.

This bachelor thesis concerned to design and implementation of a contactless device for multispectral hand scanning. The first part was focused on the necessary knowledge of biometrics, properties of human skin and electromagnetic radiation. When designing the work, emphasis was placed on user comfort and quality of processing. A modifiable solution sensing both visible light and near infrared radiation has been developed. As part of the work, a database of hands of 21 different people was created with a size of 400 images.
Contactless Device for Multispectral Hand Scanning
Keywords: Biometrie; vlnová délka; snímání rukou; kůže; elektromagnetické záření; viditelné světlo.; Biometrics; wavelength; hand scanning; skin; electromagnetic radiation; visible light.