Návrh a analýza konstrukční varianty pístu spalovacího motoru - Slezák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá výpočtovou analýzou napjatosti pístu vznětového motoru. Na základě výsledků provedených analýz je vypracován konstrukční návrh nových variant pístů se zaměřením na snížení hmotnosti a následně jsou srovnány jednotlivá konstrukční řešení se současným pístem.

This thesis deals with the numerical analysis state of stress diesel engine piston. Based on results of performed analyses a new pistons designed with a focus on mass reduction and consequently individual structural designs are compared with present piston.
Design and Analysis of IC Engine Piston
Keywords: píst; CAD model; konstrukční návrh; FEM analýza; snížení hmotnosti; vznětový motor; piston; CAD model; design; FEM analysis; mass reduction; diesel engine