Optimalizace daně z příjmů právnických osob vybrané obchodní korporace - Hortová, Marie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na optimalizaci zdanění příjmů vybrané obchodní korporace, konkrétně AGROCHEMY, družstva. Práce je založena na snaze snížení daňové povinnosti družstva pomocí prostředků platné právní úpravy V první části se zabývá teorií, která je využita k vypracování dalších částí práce. V druhé kapitole se nachází představení vybrané společnosti a výpočet její aktuální daňové povinnosti. Třetí kapitola obsahuje návrhy možností daňové optimalizace a následný výpočet daňové povinnosti s podanými návrhy.

The bachelor thesis is focused on the optimization of income tax of a chosen business corporation, specifically AGROCHEMA, cooperatives. The thesis is based on the effort to reduce the tax liability of the cooperative by the means of the valid legislation. The first part deals with the theory, which is used to elaborate other parts of the thesis. The second part presents the chosen company and calculates its current tax liability. The third part contains proposals of options for tax optimization and subsequent calculation of tax liability with suggested proposals.
Corporate Income Tax Optimization in a Selected Corporation
Keywords: Daň z příjmů; daňová optimalizace; obchodní korporace; družstvo; daň z příjmů právnických osob; právnická osoba; income tax; tax optimization; business corporation; cooperatives; corporate income tax