Hodnocení kontaminace podzemních vod v oblasti Letiště Přerov - Petrula, Lubomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Hlavním cílem práce je zhodnocení kontaminace podzemních vod v oblasti Letiště Přerov v důsledku úniku ropných látek. Za tímto účelem byl sestaven model proudění a transportu látek horninovým prostředím. Dalším cílem práce je sestavení a vyhodnocení několika variant nepříznivých scénářů z hlediska jakosti vody v systému. Závěrečným cílem je sestavení doporučení na opatření v oblasti.

The main goal of this work is to assess ground water contamination at the Přerov airport as a consequence to oil products leakage. For this purpose a flow and transport model was created. Another goal is to create and assess several variations of unfavorable scenarios in terms of water quality. The final goal is to create a set of recommendations for the entire area.
Assessment of ground water contanination at the Přerov airport
Keywords: Hydraulika podzemních vod Transport látek Matematický model Numerický model; Groundwater hydraulic Transport of substances Mathematical model Numerical model