Riziko výběru dodavatele s využitím fuzzy logiky - Sekáč, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2022)
Diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením rizika dodavatelů s využitím teorie fuzzy logiky. Analýza a vyhodnocení rizik dodavatelů bylo zpracováno pro společnost PROBYT REAL s.r.o., která hledá dodavatele stavebních prací pro rekonstrukci vlastněné budovy. V práci byly vytvořeny dva rozhodovací modely založené na principech fuzzy logiky. Modely byly zpracovány v softwarech MS Excel a MATLAB. Na základě výsledků modelů je proveden výběr nejméně rizikového dodavatele.

The diploma thesis is focused on analysis and evaluation of supplier risk using the theory of fuzzy logic. The analysis and evaluation of suppliers' risks was compiled for the company PROBYT REAL s.r.o., which is looking for a supplier of construction work for the reconstruction of its building. Two decision models based on the principles of fuzzy logic were created in this work. The models were processed in MS Excel and MATLAB software. The selection of the least risky supplier is based on the results of the models.
Risk of Choosing a Supplier Using Fuzzy Logic
Keywords: fuzzy logika; rozhodování; hodnocení dodavatelů; MS Excel; MATLAB; fuzzy logic; decision-making; evaluation of suppliers; MS Excel; MATLAB