Revitalizace vybraného úseku toku Hartmanického potoka - Samková, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce se zabývá revitalizací Hartmanického potoka v okresu Svitavy. Zájmový úsek se nachází v ř. km 0,400 – 1,234. Součástí práce je také posouzení stávajícího stavu toku a jeho vegetačního doprovodu. Posouzení bylo provedeno na základě vlastní obchůzky, vlastního zaměření toku a pořízené fotodokumentace. V diplomové práci bylo navrženo několik revitalizačních opatření: stabilizace dna pomocí dřevěných prahů a stabilizace svahů s využitím vrbových plůtků, oživených srubových stěn či srubů z podélně položených kulatin. V části řešeného úseku byla navržena úplná změna trasy toku. Posouzení stávající kapacity a kapacity upraveného toku bylo provedeno v programu HEC-RAS.

Diploma thesis deal with revitalization Hartmanice river in district Svitavy. Section of interest is on 0,400 – 1,234 of river km. Part of this thesis is also rating current condition of stream and his vegetation accompaniment. Rating was made on base of reconnaissance terrain, my own measurement and photo documentation. In diploma thesis was design some revitalization steps: stabilization sink with wooden sills and stabilization slopes by using willow fences and similar precautions. There was designed total change of flow trend. Rating of current condition and condition of modified stream was made in software HEC-RAS.
Revitalization of the selected section of river "Hartmanický potok"
Keywords: revitalizace vodního toku; revitalizační opatření; posouzení stavu; vegetační doprovod; stabilizace; Hartmanický potok; kapacita koryta; HEC-RAS; revitalization of the watercourse; restoration measures; condition assessment; vegetation accompaniment; stabilization; Hartmanice river; channel capacity HEC - RAS