Nejlepší dostupné prvky pro vodojemy - Hrubý, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou jednotlivých prvků vodojemů, jejich porovnáním a popisem jejich vlastností. V první části jsou obsaženy základní informace týkající se návrhu objemu akumulace. Následuje stěžejní část práce, ve které jsou rozebrány a popsány jednotlivé stavební části a prvky. V další kapitole jsou zmíněny nové typy vodojemů. V poslední kapitole je popsána studie 5 vodojemů, na kterých byly vybrané prvky pozorovány. Závěrem je shrnuto technické doporučení, ke kterému je možné přihlédnout při výstavbě nových vodojemů.

This diploma thesis deals with analysis of particular elements of ground water storage tanks, their comparison and describtion of their characteristic. Basic information of designing volume of accumulation tank is included in the first part followed by a key section where particular construction parts and elements are described. In the next section, new types of water tanks are mentioned. In the final section of this thesis, study of 5 existing water tanks was accomplished. A technical recommendation is summed up in the final part that can be taken into account when constructing a new water storage tank.
Best available elements for water tanks
Keywords: Vodojem; zemní vodojem; části vodojemu; akumulační nádrž; Water storage tank; ground water tank; parts of water tank; accumulation tank